Skialpinistické pásy

W21_Speed_Tag2_16216-Bearbeitet

Skialpinistické pásy sú neoddeliteľnou súčasťou skialpového setu, umožňujú pohyb do kopca vďaka chlpom v protismere ku svahu. Kým v minulosti to boli hlavne tulenie kože, ktoré sa používali na výrobu pásov, dnes sú to skôr syntetické alebo prírodné mohérové materiály či dokonca ich kombinácia. Okrem materiálov je to však aj hustota a dĺžka vlákien, ktorá ovplyvňuje ich vlastnosti a priľnavosť na konkrétnom povrchu. Pri rekreačných lyžiach sú pásy rezané na mieru na celú šírku lyží, ich dĺžka môže byť rozdielna podľa spôsobu upevnenia. Pri šírke by sa však mala zachovať od hrán odchýlka 2 – 5 mm. Kvalita stúpacích pásov je priamo úmerná kvalite ich lepiacej vrstvy. 

V Belda Sporte nájdete širokú ponuku skialpových pásov od špičkových značiek ako Dynafit, Kohla a Elan. S výberom vám poradí ochotný personál priamo v predajni Belda Sport v N Centre Nitre alebo na telefónnom čísle: +421 907 807 383. Okrem konzultácie poskytujeme pri zakúpení lyží aj odborné orezanie pásov podľa dĺžky lyží.

Pokiaľ chcete pri kúpe skialpinistickej výbavy aj trochu ušetriť, a pritom nestratiť nič z kvality jednotlivých komponentov, dobrou voľbou je kúpa skialpinistických setov.

Prečítajte si tiež články:

Ako vybrať skialpové lyže?

Ako vybrať skialpové lyžiarky?

Ako vybrať skialpové viazanie?

Tím Belda Sport